soMethinG CrossinG My Mind: cite aku yang panjang lebar..

cite aku yang panjang lebar..

lst jumaat, tme nk dkat lunch tu, ktorg 1 firm duk kat library...then de 1 grup juniors tu bgtau, pekeliling dr datuk VC kuar, n inform gtau yg uitm start cuti semester "serta merta" strting from 27 ini...1 week...hurghhh...pe plan???byk keje ma......wht a shit week called as smester break ni????

y cuti kene tarik ke dpan???ni sume psl virus keparat H1N1 tu....psl virus ni lr cuti raye ktorg nnti jd 3 ari je...ktorg kne quarantine, so, btter blik lr..aku n firmates aku giler pnye hepi..mne x nye, sume keje due nxt week..ngan keje will n probate, conveyancing, torts presenttn, test evidence n bankruptcy...sume supposed kene submit nxt week....relakssss...xble relaksss...xtnteram ati aku...tp friday nite tu, ktorg 1 clss siap gi main futsal lg...

sbnrny aku xrjin pun...aku sje2 je main futsal tu..tuk releaskn tnsen aku..lgpun nk practise tuk futsal cmpetition inter LL.B...msg2 tgh membuak2 nk mng, layan kn je...but, korg jgn xcaye, 1st point, aku goal kn..hepi cm dh sumbat kn goal tuk msia tme lawan MU je..hehe..abs game, ktorg singgah kt restoran tepi tasik kt dpn SIRIM tu...mkn reramai...blik dlm kul10 nk ke 11pm...blik je umah, tgok fail mnimbun kt blik n buku yg tebal2, otak starting serabut...

ni pun dh separuh xbnafas ni...semalam n arini aku n k. rehah n other clssmate dtg tuk siapkn keje...dr kul 9-6 lbh ktorg duk office...pnt? jgn ckp lr...xlarat....blik umh sewa, flatttt......

ni pun onlne coz nk jenguk2 blog smbil chattg ngn adik aku nana...risik2 hp bru die tu..puji2 sket mne tau die nk blnje satu...huahuahuahua!!!!

arini aku n k.rehah dtg opis naik motor...pstu zack dtg...dlm wktu lunch tu si edy ngok cl, tny ktne..die sruh tggu coz die nk dtg opis...si fad pun dtg area dh ptg tu..biler dh rmai, tke 5 jap, borak2..bgus gak, if x, aku ngntukkkkkkkkk....ktorg pun wat keje smbil borak2 n si edy yg ngok ni lak wat lawak smpai nk pecah perut aku...ahahah..bongok giler budak tu..aku xble blah die ajuk gesture k.rehah!!setan je prngai!! die mmg sengal coz die pminat pak mid..s

ape tu pak mid??die tu ex ASP yg ajar ktorg forensic...pak mid ni mmg mulut lps...18sx sket...die ske ckp FU*K...tp bkn kt ktorg, but kt accused...die akn cite psl unit csi die n keje2 forensic die dlu...die mmg expert...bdk2 laki mmg minat n tggu2 cls die...die slalu nshat ktorg if dh jadi lawyer or pndakwa raya nnti, jgn nk blagak..nnti die sungkit punggung nnti..every cls, msti die tnjuk video2 tme de jd ahli csi msia dlu...dr murder, rape, suicide...mmg seram coz sume tu mayat fresh...blaja DNA, cap jari..best lr..

smbg blik cite ptg td...smbil wat criminal ttorial, aku tlg si edy ngok wat conveyncing die...die nk blik perak sok, so kne setel sume fail yg due...nk bg slides for torts yg aku save kt pndrive k.rehah, abis penuh ngn virus je...so, send through email je lr nnti...

kuar opis dlm kul 6, aku, k. rehah n edi ngok g PAS...nk survey printer...nsb ktorg mmg lucky giler coz dpt bli all 3 in 1 canon printer 2gther ngn modified ink yg letak kt luar tu ngn harga rm290...sronok sgt...n now, firm aku dh de printer..keh keh keh....

aku xsbr nk blik dh ni...sok nk stay umh, bce evidence, solitors account n torts coz sume tu de test nxt 2weeks...ikut prngai buruk aku tme dgree dulu, aku msti pnteng cls if aku xske..mslhny, LL.B ni xble pnteng lr...dpt detect kt punch card nnt...

aku ghndu dh kt umah...ptg td ayah cl...kt mrsm tme tu...ckplr ngn firah....mlm lak ibu cl, ibu bgtau ibu blikn kipas tuk aku..suprise giler..xsgka ibu blikn kipas...de cite sbalik kipas ni...

aku nk ngumpat kt blog aku ni gak...ape yg aku heran???bdk tu xkn bce pun psl die coz die tu cm bdk skema n buta IT je!! if die jmpe blog aku gak, aku X PEDULI!! bace je lr!!

cmni cite die...aku bru je msuk umh sewa...blik die ok gak, de toilet dlm blik..aku share ngn bdk chemist...nk jd cite, aku bz sgt smpai xsmpt nk blik mlk tuk amik brg2 aku kt umah cm almari, bkul tuk ltak toiletries aku..toiletries aku letak kt dlm plstik kt ngn sink dlm toilet tu...blik aku xde kipas..sgt pns coz blik tu extended pny blik..tuan umh smbung umh ni...nk jdkn cite, rmmte aku bru je bli kipas...at 1 nite, die pusingkn kipas tu..so aku cm syukur giler coz blik tu dh xpns sgt n x bbau coz xde udara...

on 2nd nite, all bad things starting happen...korang nk tau pe minah tu wat???die xtgur aku stu hal, die stick kt kipas tu kt arah die je...aku yg tgh pnt2 blik ni, xpk yg bruk lg...aku pk die pns, n b4 aku blik td, die mmg cmtu..aku siap mndi, aku wat keje dpn tv...msuk je blik around 12a.m, rmmte aku dh tdo....but, yg bestny, kipas tu stay kt die lg...aku yg lurus ni pun tekan punat kipas tu tuk pusingkn die...die tjage dr tido, n pndg aku cm org mrh..aku ckp lr,"org pusingkn kipas ni tau.." aku pk smpai situ je cite die...tp dlm kul 4 pg tu, aku trase pns sgtt...aku tgk kipas, Ya Allah,,,,aku istighfar byk2..nk tau pe jdi??nth kul brape die bgun, n stop kn kipas tu ke arah die je...PE PUNYE MANUSIA LER KO NI???? giler babi punye kedekut!!! xpnh aku jmpe org cmtu!! n if korg nk tau, the same thing happen fm i day to anther days....if aku tgh tdo pun, time tu die gerakkn kipas tu, tibe2, if die nk kuar dr bilik tu tuk tgk tv, die off kn kipas tu...

aku sgt lr MENYAMPAHH! aku cite kt ibu, nana n efa...ibu n nana ckp, "agaknye bdk tu igt ko ni ank org miskin agkny! xmmpu nk bli sume2 tu!" aku jwb, "mybe lr tu...die tgk ajah ni cm org xmmpu je..almari pun xde lg...toiletries dlm plstic.." ibu aku mrh...aku tau, ibu sdih coz ank die kne cmtu...aku pun akn cmtu gak if any of siblings aku kne cmtu..aku akn naik angin...ibu aku ckp"nnt tme ko dh de kete, ko jgn tumpangkn die"..haaaaaaaa...kn dh angin ibu aku...sbnrny parents aku blikn keta tuk aku...tuk sngkn aku ke faculty n blik tme2 mlm...tp kete tu xsmpai lg...mybe nxt week...nana lak menghasut aku..die ckp"nnti ko bls blik pe yg die wat kat ko"...

lg best, aku blik jmaat aritu, die dh xde..dh brambus blik umh kkkak die kot....korg nk tau pe die wat??die cabutkn wayar kipas die, n gulung segulung2 nye kt kepala kipas die..kettle pun die cbut..die pk aku nk guna sgt??????sumpahhh, aku mmg xsntuh lgsung brg die..ikut ati aku, aku nk tendang je kipas die tu, bia jtuh n komponen2 kt dlam tu longgar or rosak..bdk tu bangang sket bab elctronic ni, die xtau detect...gilerrr lr pmpuan yg btudung labuh tu...!pk aku sengkek???pk aku xmmpu??? tp, lme2 aku juz doa je kat Allah, n biarkn Allah je yg bls...

n tu psl lr, ibu aku blikn kipas tuk aku...thnx ibu...aku tau, ayah pun tau cite ni, tp prngai ayah, ayah akan ckp"ala, hal bdk2"...mmg lr yah, tau...but, tht idiot girl, who is acting like kaya raya, really2 rude!! i'm elder thn her n she shld at least gives sme respect to me! sialan tul..hrp je tudung labuh, tp iman x selabuh tudung...amik ko!!!

k lr, pnt dh nk ngumpat, aku gak yg bdosa...nk tdo...nite....(dlm mmpi, aku harap aku dpt tndang kipas tu smpai ptah,,,xpun pggil pak mid suruh die sungkit!!)



2 comments:

NaNaBdKbaiK said...

sabar jelah...sampai mase je nanti..ko balas dendam....hahaha

azah hj zainal said...

xkira....nk pggil pak mid gak...huhu...

Copyright © soMethinG CrossinG My Mind Urang-kurai