soMethinG CrossinG My Mind: jangan tension2..relaks kn diri kita, k?

jangan tension2..relaks kn diri kita, k?

thnx ex-clsmate aku time skul for this email...
sempena aku nk amik pre test pg krang, aku nk hepi2 kn diri aku..

SAPE HEBAT
Man : Bapa aku hebat..
Dia polis. Semua orang takut ngan dia.
Ali : Eleh, bapa aku lagi terer. Kalau dia suruh orang tunduk, mesti orang tu tunduk.
Man : Wow! Bapa kau keja apa?
Ali : Tukang gunting rambut.

KELAS BI
Ayah : Apasal B.I kamu nie asyik dapat kosong jer...! Apasal hah?
Anak : Eh, ayah! Tu bukan kosong. Tadi cikgu adik dah kasi bintang banyakkat bebudak lain. Ada dapat 5 bintang la, 4 bintang la. Bila turn adikjer, bintang dah abis. Sebab tu cikgu bagi kat adik bulan.


SUDU
Doktor : Encik kena ambil 3 sudu ubat ni setiap hari.
Pesakit : Eh! tak boleh la doktor.
Doktor : Kenapa?
Pesakit : Rumah saya ada dua sudu jer.

MAYAT
Cikgu : Hasan,sambungkan 2 ayat ini menjadi satu. 'Ali menaiki
basikal ke sekolah. Ali ternampak mayat.'
Hasan : Ali ternampak mayat menaiki basikal ke sekolah.


TIRU
Cikgu : Encik,anak awak didapati meniru Ali dalam exam.
Bapa : Apa bukti awak?
Cikgu : Encik tengok soalan nombor 4 nie. Siapakah menemui Pulau Pinang?Seman tulis "Saya tak tahu"dan anak encik tulis "Kalau engkau tak tahu, aku lagi la tak tahu".


DOKTOR

Suatu petang datang seorang lelaki berumur ke kelinik ENT , kerana telinganyadi masuki biji kacang hijau semasa dia membeli barang dapur di pasar.

Doktor : "Selamat petang..."
Pesakit : "Selamat petang Doktor!"
Doktor : " Ada masaalah apa .....?"
Pesakit : "Telinga saya dimasuki biji kacang hijau, Doktor..."
Doktor : "Biar saya periksa telinga anda!"

setelah diperiksa... .

Doktor : " Ada2 cara untuk mengeluarkan biji tersebut..."
Pesakit : "Apa caranya doktor?"
Doktor : "Pembedahan kecil kosnya 2 ribu ringgit dan pilihan kedua
pula percuma..."
Pesakit : "Mahal sangat Doktor, kalau yang percuma bagaimana?"
Doktor : "Yang percuma kena sabar..."
Pesakit : "Baik, saya sabar, dan bagaimana caranya....?"
Doktor : "Anda sirami telinga anda 2 kali sehari dan nanti jika
sudah jadi tauge' anda tinggal tarik keluar."
Pesakit : "Huh


6 comments:

fisha1245 said...

so camne test?
kalu berjaya dapat kejayaan berganda

azah hj zainal said...

hahahahahahahahahahah!!!1(gelak bgga)
cnfirm lr aku pass....

sbnrny aku xlps pun yg 3 pnjuru tu, enjin mati lak..
tp aku wat muka kesian aku...
ceh..t'kesian lak die..

23 ni jpj test..wahhhh...lgi tkut..
doakn aku beb..

A.I.Z.A.T said...

tahniah ar pass..hehe..
ni mana dpt lawak2 ni?
klako gile..nak nak pasal exam tu.
mmg xle blah..huhu..
take care..
salam singgah kembali;)

http://aizatbest.blogspot.com

azah hj zainal said...

thnx ek..ala, pass pun coz org tu sian tgk muka sposen sy ni..
hehe..

lawak ni dr 4warded email ni..
my frenz yg bg..
tgh tensen2 psl test kete, ble lak post lawak ni..enjoy,k..

fisha1245 said...

takda hal..
aku akan sentiasa di hatimu
muahaha
boleh wat lah

azah hj zainal said...

haha..aku xtau lr..tkut if fail, xsmpt nk repeat coz aku dpt further stdy, 1st july reg..

Copyright © soMethinG CrossinG My Mind Urang-kurai