soMethinG CrossinG My Mind: menyemak je!

menyemak je!

fhm x mksud menyemak? kta akar ny, semak..aku xcheck dwn bhsa, tp ble lr dimksudkn serabut, kusut, xteratur, messy(bantai je lr labu..(^^) ..sbnrny aku xtau nk post pe, but since pale aku tgh semak ngn mcm2 bnde, so aku nk gak lr melalut2 ni...

erm, lst week, aku kne naik uitm jap..arghhhh...bosannnnn! ssungguhny aku xsuke naik shah alam..serabut! semak! tp, tpkse gak lr coz tujuan aku g sne bkny ske2, but tpkse..but, syukur Alhamdulillah, sume keje aku dh settle..^^

on e way nk blik home sweet home!, bs rapid dr s.alam yg aku naik, drop kt psr seni, then aku tpkse jln kaki ke pudu raya tuk blik ke mlk...tgh2 crossing 1 shop tu, aku tpndang lr stu mat saleh yg tgh duk merempat tepi jln tu..de 1box dpn die, n few money in tht box...muka giler puny sian...ala2 mr.bean gak muka die tu..cite psl box tu, kt luar box tu tulis "i lost my money, i need it for return"..btul ke??ble caye ke??aku sgt2 lr xcaye! if die mmg nk blik sgt state die, y not die g embassy die je, tul x?lg cpt ko blik..dr ko kumpul duit 1 day xsmpai 50rm, abad ke brape lak ko ble blik state ko??urghhhhhh, menyemak je ko ni!..aku mula2 dh nk t'mkn begging die tu, but, aku secara rasionalny t'pk,"giler lr cre dieorg tpu kte skrg ni!"

kt puduraya, aku smpai awal, but, bus lmbt...kul 5.30pm bru de bs ke m.tnh..dr pntu msuk nk ke kaunter tket tu mkn mse nk 10minit...y?? korang bygkn, stiap kali aku jalan, abg2 yg jd tukang promote tiket tu me'promote2 bs dieorg..slagi ko xjwb nk g mne, slgi tu ler die mnempek sblh...x ke semak tu?? sorg dua, ble thn, dtg yg ke-3, aku wat muka ketattt(amik ko!)..aku pndg die, geleng pale(huhu)..

dh blik mlk, aku rse aman sket...trun bs, tggu parents aku kt sttion bs m.tnh...aku tnmpk segerombolan mnusia bkulit itam kt bngku2 sttn bs tu..aku duk jauh sket...dgr dieorg borak2..aikk...tu bkn org india tu..bhse pe tu??even aku xfhm indian lnguage, but aku reti gak diffrntiate org msia n bkn msia...stelah tinge aku ni dh mcm thap tinge belanga, haaaaaaa...bru aku tau..tu mat2 yg dtgny dr bangla......mak ai...m.tnh pun dh de ke bangsa ni??mat indon jgn sebut lr...lg ramai.. eeee...xske..menyemakkn permndangan!(~~)

duk umh sgt lr best...tp bile tme de je rse xpuas ati, fikiran jd serabut...syoh..syoh!!...get out tht feeling...semak yg makin menyemak...sok jpj test motor...kete dh lepas...argh..smoga aku pass..amin..(ni xsemak sgt..)

H1N1?? xabis2 lg virus ni..mkin ari mkin btmbh bil org yg kne virus yg menyemak ni..sian..nk g mne2 skrg ni msti kne ati2..xble g states yg de virus ni..even sukan asean U pun msia tpksa cancelled pnyrtaan coz bhya..(this is a warn fm Allah!)

erm...lst week, bout 3dys ago, King of Pop, Mj is died..sian die..but till now, still xtau religion die..either he died as christ or muslim..Jacko's bro--Jermaine Jackson(since 1989 cnverted to islam) said, "may Allah with you Michael" coz he said Micheal dh cnverted to islam n named as MIkaeel(best nme ni..)..ths ws broadcasted on CNN tp, at evening, dieorg dh cut tht intrview coz dieorg still xtau lg Jacko ni believer of islam or christian...but, hpfully MJ ni dies as muslim..aminnnn..(xsbr nk tau MJ ni islm or x)..

p/s ubat tuk pale yg tgh semak======ZZZzzzZzZz

6 comments:

<< s| tED| >> said...

wah!! Banyak ye perkataan 'menyemak' dalam entry kali ini.. hehehehehe..

masjid tanah nak balik ke mana tu?

azah hj zainal said...

tedi!!ghndu nyr..hehe
m.tnh kt kg ayer limau..

tedi org m.tnh gak kN?

DilOt said...

brape kali byk menyemak laaa...

kat msia ni sekatan kurgla...tu yg makin byk org2 luar..

azah hj zainal said...

cmne xbyk sekatan, imigresen "makan suap" je smpai kmbung perut tu...

efa @ nzs said...

pergh..azah,ko tul2 serabut nie ye..xpe,yg penting ko dh lega jpj dh lepas kn td..hu3..

azah hj zainal said...

efa...aku lg srabut bile msuk llb ni nnti..huhu

Copyright © soMethinG CrossinG My Mind Urang-kurai