soMethinG CrossinG My Mind: apa dah jadi??

apa dah jadi??

tiba2 terpikir balik psl hari kiamat ni..try refresh apa yg berlaku kt negara kita or negara2 yang lain..murder, abduction, rape, not 4get the latest virus---H1N1 (yet incurable).


jenayah---rape+mat rempit, snacth theft, murder


1) 3rd may, a pregnant woman was killed in a snacth theft by a jobless man at Batu Pahat..the
accused pleaded x guilty for the allegation, but if you guyz want to know, ths man already
has several bad records-----! korang bayangkan, die de 6 previous records for theft +
robbery..
judge accepted the prosecution n x allowed for bail..padan muka koOOO!!sumbat lr dlm lokap tu lame2 sket..bygkn lr, deceased ni pregnant, n fell down caused by him while snacthing, causing her severe head injuries--coma---and 2 weeks later, she dies...tak

aku kesian kt 4 orang anak awah + 2 step child..mmbsar w/o ksih syg sorg ibu..if aku, trauma beb..









2) kat kuantan, lst week, sorg gadis kne rogol by 3 men while she is waiting her bf..victim n bf die kuar dating time tu...dieorg stop kt jirat cina jap..then, bf die nk g wat qada' hajat..tgh die tggu bf die, 3 men, dtg n rogol die..dieorg ugut girl ni dr menjerit n then, korg sendiri ble predict pe yg jd lps tu kn??


p/s---aku cm heran ngn bf victim..lame sgt ke die wat hajat tu??? moral value--jgn lpskn hajat kt tmpt sunyi..bhya..


3) ibu, anak 5thn n maid murdered by robbers in Ipoh..

ths was happen lst week on Wednesday..Those victims were brutally murdered by robbers kt umah dieorg..the victim were identified as Wah Ya Matzi (mom), Ermin Denish (5yrs old), an indonesian maid..

yg malangny, wktu kne robb tu, mom tu tgh borak dengan husband die via hp..suddnly, husbnd die dengar wife die menjerittt, then, hp off..xx...die balik, tgk mangsa suma dh mati...

tp, nsb baik robbers kene tangkap bile kwn husbnd tu tgh lalu umh mangsa, nampak robbers tu tgh panjat pagar n nk lari guna motor..die chase robbers tu n langgar blakang moto tu..polis pun x expect yg ni case murder coz polis pk ths only a robbery case, but then bru dieorg find out yg ni case murder...


motorcycle yg digunakan robbers






abduction+ murder

mesti korang sume ingat lagi psal arwahyarham adik nurin jazlin kan? dia ilang 20hb aug 07, 27days later, she was found with dead body in a bag!
post moterm pulak tunjuk yang arwah juga kene penderaan seks bila dalam kemaluan arwah, dijumpai terung..BINATANG btul pembunuh adik nurin!!

yang paling aku sedih, time mayat arwah dijumpai dalam beg, ayah die tak mengaku tu anak die..camne nak mengaku, rupa die totally diff as wht she actly was!! sian giler.....but, later test DNA prove tht yang tu mmg body anak die..

aku sarankan, parents, tlong lr supervise anak2 dieorg tu..mcm case ni, arwah keluar sorg2 g pasar malam(if x mistaken)..jgn biarkn anak2 kuar sorang2 or tanpa bertemankan adult..

p/s ---mcm mane lr nasib adik sharlinie, adik asmawi....(thinking mode)




























H1N1

this virus is getting worse and it can be shown by the increasing no. of victim especially in US and Mexico.

we are so lucky, since 2 msian students dh disahkan bebas dari penyakit ni.

orang cakap, penyakit ni as a sign from ALLah..a sign as ALLah nak igtkn kita ttg apa yg kita buat atas muka bumi ni...

dulu dgn pnyakit J.E lg...aku igt time tu aku kt 2dary school..sian bdk yang stay kat paya mengkuang(tmpt babi diternak), dieorg asyk kene ejek je knony, pmbawa virus tu..


6 comments:

mOlliE said...

mcm dah skang ni..menakutkan...
azahhhh!!!

rindu sgt2 kat azah nih!!

hehehe..abg radzie..??dah lame tak jumpe dia..since form 3 dulu la..hehe..kesah lame..lalalala...

nanti kalo azah g kenduri dia, sampaikan salam ek..:)

molie nak turun melaka nanti, tapi tatau bile lagi..

kenduri molie 11 julai ni..nnt molie bagi kad..wajib dtg tau!

azah hj zainal said...

tau xpe..be creful of urself..

ghndu???ghndu kamu gakkk...^^

xdpt g lr knduri die..kne g knduri kt phg..

if molie trun, juz inform me, k?

xsure whther 11 july tu free or x coz tgh tggu offer tuk further stdy tme tu..

pe2 pun, i'll try, k..

in advance, wishing u slmat pngatin baru..^^

mOlliE said...

wee~

hehehe...

igt agi mase nak g teknik dolu2, mase daftar..molie tumpang azah..igt tak? hehehe..

takpe la kalo tak dapat dtg..its ok..nak further maane tu..?dlm ke luar mesia?

ape2 hoping tat ur dreams come true okay..:)

insyaAllah molie g melaka nnt, bwk tunang jenjalan..hehe.:p

u tk cr tau~

azah hj zainal said...

insyaAllah, i'll try my best to attnd ur wedding..wat kt perak ke tganu?

org wat kt dlm je lr molie..xnk lr wat luar..hmesick x ilang lg ni..hehe...

igt lr ...nk register tknik kn?ayah org pun igt molie...

tke cre tau molie..i wish ur happiness^^!

fisha1245 said...

azah jenal!!!

azah hj zainal said...

sape fisha ni???
huhu..ko makcik.....
nsb baik aku cek frnlist si molie, if x, xtau lak ko de blog..

Copyright © soMethinG CrossinG My Mind Urang-kurai