soMethinG CrossinG My Mind: precious days

precious days

wah..dh lame xupdate blog..mcm2 cite nk dicite kn but bz n byk gak bnde nk kene setel b4 blik s.a..

durian oh durian!!


if duk kg ni, musim buah de lr musim yg pling best skali..elok lak time tu musim cuti..SGGTTTT SERONOKK!..kt halaman umh aku ni de pkok mggis n rmbutan..best gilerrr..tp ktorg xde pkok durian sndiri...evry yr, mbr ayah kat muar akan bg ktorg durian n buah naga byk giler..de 1ari tu, ibu aku suruh kupas durian-durian tu coz tkut busuk..aku yg xbreakfst lgsg pg tu kupas n asingkn ke 3 bhgn-mne yg elok, mne yg tuk dibuat lempok n tempoyak..nk dijadikn cite, stp biji durian yg dikupas, aku akan mkn seulas tuk tau rse die..korg bygkn, dlm nk 20 bji aku rse, pe yg jd??aku pening..pening..pening...pale rse pns sgt..ibu aku bising lr..ibu aku ckp, "asal g mkn byk2? rse sikit je xpyh smpai seulas.."waaaa..xlarat nk jawab...penin aku smpai lr tghari...(padan muka aku(**))


gian nk lesen! xoxo

tuk jpj test kete, aku pny test 23th ni..aku sgt takutttttt....aku n adik aku akn sme2 amik next tuesdy ni..aku cnfident lepas, tp still de tkut lg..smlm b4 g mrsm lawat firah, ktorg abiskn 2jam practise..yelr, practise mke perfect! kete dh nk dpt lesen..moto??aku pun cite2 kt ckgu yg ajar kete tu yg aku kene reg for new sem 1st july..since jpj test tmpt aku stp ari slsa, aku tkut xsmpt dpt lesen moto(sedih je aku tagih smpati..).then ckgu kete tu pun t'pgaruh ngn cite sedih aku..die pun bwk jmpe org yg ajar motor...tny, ble x even aku xfulfil 8jam latihan motor, aku trus wat pre test coz aku mmg terer bwk moto??korg bygkn, seari, sejam je ble wat latihan..mne sempatt! ckgu kete aku yg pujuk org tu,, aku xmsuk cmpur..then, die ckp, "ok, awk dtg isnn dpn, trus wat 2 jam pstu sy msuk kn awak pra test, 30th trus wat jpj". EEEEEEeeEEeeeeeeee!bestny! xpyh aku nk pk psl lesen dh lps ni! aku dh gian nk dpt lesen ni...ble aku merempitt!^^


bersenam untuk kesihatan^^

keje aku cuti ni, msti meneman ibu tcinta ke mne2 sje beliau pegi...ibu aku ni smakin berusia semakin pentingkn kecantikan..nk diet lr , bersenam lr, mengalahkn aku^^...so, tmpt yg pling best tuk exercise ialah taman rekreasi bkt beringin msjid tnah..dlm mggu ni, ktorg g 2x..sekali tme pagi..aku, ibu n alin pun brjogging lr 4-5 rounds pg tu...nana xnk g,,,die sgtlr mlsssss! tp yg bestny, lps jogging tu, ibu aku ckp kt ktorg"dr borak2 kt sini, jom g kedai tu, ble pekena air..ktorg pun====yessss!best! mak ai, ibu aku order nasi lemak n roti canai..ktorg join skali...sdp tul...lme xmkn roti canai..borak pny borak, kul 10 ktorg blik..

2nd time, ibu aku ajak g petang..de program "berjalan tuk jantung".. aku n ibu aku g lr..excited gler...kali ni alin xde coz aku pun tau last minit..yg de ayah alin tu pun die tgh tggu geng die smpai coz dieorg nk main tennis ptg tu..tau x, program tu xsronok lgsg! senamrobik pun xbest! aku kdg2 join gak ibu aku wat senamrobik ari ahad pg kt situ, best gler...tp tuk program ni, aku tgk yg instructor tu wat mmg xbest..stakat goyang2 bdn, tunjuk bdan je! aku n ibu jogging 2 rounds, join snamrobik jap, pstu blahhh..(dlm ati===mmg nyesal dtg)..


LLB

lst entry, kn aku de cite aku dpt offer further LLB course...dh lr kne reg 1st july ni, byk giler xsetel lg..dgn bju "black n white" ny yg xcukup, medicl chck up nyr, nk cop pngesahan 4 all docs lg..byk gilerrrr! ni pun bru je aku print sume sume2 borang tu...aku pun taip gak surat tuk tggl kt kolej...ni lg satu prob...aku xtau lr surat aku nnti pengetua kolej tu ble nangis or x bce surat aku tu..dh lr pning nk wat surat..nasebbbb sis in law aku tolongg bg ayat, if x====blurrr..nxt week lak nk kne naik s.alam jap...nk g amik mini transkrip n cnfrmation letter yg tunjukkn aku ni dh abs BLS..penatttt**..


father's day!!!!^^

ari ni bru lr btul father's day!!(k.liza slh lr..)..hepi father's day ayah(HJ ZAINAL BIN HJ ALI)!! luv u so much!! cm sume org, ayah korg mesti lr hero korang, tul x? cmtu gak aku...aku syg ayah aku!!!!!!!!!!(xt'luah ngn kate2 ni)...smoga Allah sntiasa merahmati ayah, dipanjangkn umur, dimurahkn rezeki n sentiasa diberikan kesihatan yang baik...luv u ayah!! u too ibu!!

ayah, ibu n nana xde umah ni, g kl coz de jmputan khawin..aku duk umh je n zabir..ayah, nnti ajah watkn kek ek?heheh....aku ni dlu rajin wat kek coz ibu aku suka..tp prob ny, dh lme aku dh aku xwat..xtau lr rsenyr nnti..b4 blik s.a, aku nk wat lr kek...nk celbrate skali father n mother's day coz time mthers day aritu aku xdpt nk wat pe except wish je coz aku tgh final exam tme tu...


today?

hujan je...dr kul 10 am lg...pe lr aku ni,,,ni kan rahmat^^...tp biler ujan2 cmni, aku pun xde mood..nk tido..hehehe...

7 comments:

DilOt said...

dilot pun br lepas melantak durian..dr kampung..sangat best sebab semuenye durian baik..kenyang dan pening xingat dunia dwatnye...

fisha1245 said...

aku dah nak demam makan durian ni
hua....

azah hj zainal said...

dilot n shida---psnan utk anda b'dua n juga aku==="jgn mkn xhengattt dunia"
heheheheh^^

efa @ nzs said...

azah..ko dh prepare ke tk llb brg2..hu3

azah hj zainal said...

efa, a part of dh sttled...tp de lg yg blum lg

fisha1245 said...

azah...~~~
nak derian..!!!

azah hj zainal said...

meh2, dtg bkt apit...

Copyright © soMethinG CrossinG My Mind Urang-kurai