soMethinG CrossinG My Mind: best tak?

best tak?

as aku mentioned dlu, parents aku n 2 adik aku g Labuan coz attend wedding anak kwn baik parents aku( pak cik aman n makcik murni)..nme anak die ni Zeyhan n her husband, bolhasney..it was held at dewan uni. msia sbh coz both bride n groom ni staffs sne..

bile dieorg blik je, confirmlr aku tny, best x? sme x budaya dieorg ngn kite kt semenanjung ni? ibu aku cakap..sane de lain sket..sne de lg joget2 wktu malam berinai, main alat muzik tradisional dieorg..aku x upload pic joget2 tu, krg malu lak family mbrs pakcik n makcik yg joget2 tu..
kt bwh ni de sket pic yg smpt aku upload..(click on tht pic for bigger view)..


-mlm berinai-

pic1- ayah(bju oren) tgh tgok org joget2..
pic 2- budak univ. msia sbh tgh men alat tradisional dieorg..
pic3 n 4- zabir, ibu n firah



zeyhan n her husband



salah satu adat dieorg kot-siram air sket kt kasut menantu..
tp aku xtau meaning ny..asal ek?

bwh, knn-pakcik aman n makcik murni..


left-family aku
right-orang2 semenanjung yg dtg..




my luvs 1st time pkai bju batik sedondon time tu coz ayah aku
xsuke pkai bju2 couple ni..akhirny, pasrah gak coz ibu aku nk sgt..


-on e plane-otw ke KLIA-



-xkn lr aku xdpt srvnr, sure lr dpt!!^^
ibu belikn aku gelang pearl..cntik sgggtttt..(thnx ibu)..
yg pge bwh tu yg de kaki 4 tu, tmpt urut..unik kn? if korang nk tau
slh stu gift dr pngntin n family bnde ni lr..ibu aku pny suke, trus beli lg tuk ktorg..
bwh yg belah kanan--srvnr dr adik aku utk aku????cisssss!!!

2 comments:

fisha1245 said...

ari2 ko update blog
nak jumpa punyalah susah
huhu

azah hj zainal said...

update blog xpyh gne duit..
smbil meniarap ble update..

if nk kuar, kne de duit..mne aku nk cri $$$? ko nk blnje?no hal...

Copyright © soMethinG CrossinG My Mind Urang-kurai