soMethinG CrossinG My Mind: think b4 u speak..

think b4 u speak..

arini sgt hepi coz dpt blik ke umh family t'cinta...seronok x tkata! at last, ths is my 1st day n we spent our day n bbuka 2gther...luv it yall!

erm...actly, ths week rse hepi sgt! y? finally, i dh pyh dh duk umh sewa, n dpt duk hostel dh...dgn tikus yg menjahanamkn almari..eee...geli nyr...sewa ny mmg xhengat...as a student 180-200rm p/month too expnsive!! staying in hostel with 420rm for anther 3months, at least i cn cut off e expenses..

since ni bln ramadhan , nk cite satu bnde kt readers sume..

kjadian ni tjdi kt umh sewa ths week, b4 kuar dr umh tu..if de ssape yg fllow blog ni, msti igt ngn cite psl hsmate i yg busuk ati tu..

korg bygkn 3/4 of blik tu full dgn brg2 die..then 1 day i placing meja stdy yg cm meja jepun tu kt tepi katil..ala, meja yg beli kt mydin tu...then tau pe yg bdk tu ckp?

"asal xletak je tgh jlan meja tu? bru msuk dh wat hal"...

wah.....ni dh melampau dh ni...selama ni ko letak kipas tgh jln, smpai nk msuk bilik yg just sebesar dapur umh aku tu, ko xpk lak? lst2, aku pun bls balik...

"hello! ko n aku byr sewa harga same je,k? ko de byr lebih ke umh ni? aku ble alihkn meja tu if ko byr lbh dr ape yg aku byr!"...

then, t'diam die, trus msuk toilet...

die kuar je dr toilet, then i said..."bullshit lr!"

sriously, nama je tudung labuh, but ati n prangai busuk cm bangkai! if mcm tu pny prangai, cabut je lr tdung tu n xpyh selindung sblik tudung...wat org len ilang respect je!

n on nxt day, b4 g clss, i wrote a note on my table...

"do not remove my stuffs without my consent,
once u removed it, i will consider tht u will
pay a part of my payment.
if u think tht u paid more than me,
you cn rmve it..
ths is rmadhan, jgn nk busuk ati..let it off..
malu sket, it dsnt reflects with ur apprnce!"

since tht day, she just tarik muka yg sgt ketat....i pduli ape..thts y, u hve to think b4 u wnt to say smthng...if x, at last, u, urself yg malu..

korg,...jgn lr busuk ati cm ni..malu lr..lbh2 lg yg muslim, btudung labuh ni..wat malu je lr..

serious,...xpnh jmpa org sebusuk ati mcm ni ...

2 comments:

Mrs Drac said...

azah..aku pun tengah bengang ngan housemate aku..die da dok lame umah tu..aku da dok setaun lbh..dala tiap bulan aku byr bil kat die..tetibe air kene potong..aku cek kat admin umah tu upenye die tak byr bil dah 9 bulan..then aku yg g byr..tapi die tak byr balik kat aku..die kate ptg je bulan2 pasni aku tak yah byr agi..then bulan ni nye bil smpai agi aku tgk tertunggak agi..ni aku blik kg..die msg nak pinjam RM200..die ingat aku tak yah raye ke? mmg bullshit lah org2 camni kan..bulan pose pun aku mencarut..ceh..hahah..slmt berpose!!

azah hj zainal said...

tau xpe..
bengang giler dpt hsmate cmtu..
die pk, kiter ni duk situ xyah byr pe2, free agknya..
busuk pny manusia..

Copyright © soMethinG CrossinG My Mind Urang-kurai